Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Testa dina bilkunskaper i vår nya app!

Du vet mycket om bilar. Det känner vi till. Därför har vi skapat ett frågesportspel med 1 500 bilfrågor! Utmana vänner, bekanta och folk du inte känner!

Det är så klart dig alla dina vänner frågar när de vill veta saker om bilar. De vet att det är du som helt enkelt vet vem som uppfann säkerhetsbältet, vad Volvos grundare hette och hur många hästkrafter det är i Ferrari 488 GTB. Och nu har du chansen att vinna både över dina vänner och dessutom folk du inte känner i ett nytt frågesportspel som utvecklats av Malmö-företaget Planeto AB som tillverkat quiz-spel i snart tio år.

Spelet heter Teknikens Värld Quizima, och är ett bildbaserat quizspel där spelarna löser bildpussel genom att svara på frågor från fem olika kategorier. Du väljer själv att spela mot dina vänner eller slumpade motståndare. Flest poäng vid rundans slut vinner.

– Det roligaste med spelet är förstås att det innehåller bilfrågor som vi på Teknikens Världs redaktion har skrivit, säger chefredaktör Daniel Frodin, och fortsätter:

– På så sätt så utmanar man ju inte bara de man i vanliga fall spelar frågesportspel mot utan också hela vår redaktion.

Nu består spelet inte enbart av bilfrågor, så du som bilexpert kan med glatt humör bjuda in kamrater som kanske inte är lika bevandrade bland vevstakar och suspekta bilmärken från forna öststater till en holmgång via smartphone och/eller läsplatta, och dessutom inte vara helt säker på att avgå med seger… I varje spelomgång dyker det dock upp bilkategorier där du som läst din kvällslektyr ordentligt kan räkna med storslam. Det är dessutom en enorm blandning på frågorna, allt från enkla frågor om bilmärken till släktrelationer inom Volvo-grundarnas familjer.

Missa inte chansen att både bevisa dina kunskaper och vinna viktiga segrar – samtidigt som du lär dig mer om det kanske viktigaste av allt, bilar!

Ladda ner Teknikens Värld Quizima

Så fungerar Teknikens Värld Quizima

Teknikens Värld Quizima erbjuder den perfekta blandningen av bildgåtor och quizspel! Målet med spelet är att lösa bildgåtan genom att lista ut vad den dolda bilden på spelbrädet föreställer. Genom att svara på frågor kan du avtäcka delar av bilden och gissa vad den föreställer, innan din motståndare hinner lista ut svaret!

1. Du spelar mot en motståndare, antingen en slumpad eller någon av dina vänner.

2. Varje match består av fem rundor. I början möts ni av ett mörkt spelbräde, genom att svara rätt på frågorna vänder du upp delar av bilden och ser mer av motivet!

3. Du och din motståndare turas om att välja ämne för varje runda. När du valt ditt ämne, till exempel ”Bondbilar” får ni besvara samma fem frågor samtidigt.

4. Du väljer själv vilken del av spelbrädet du vill låsa upp genom att klicka på en av ”rutorna” som täcker bilden.

5. När du tror att du vet vilket motiv som döljer sig på spelbrädet, är det fritt fram att gissa. Ju tidigare du gissar, desto fler poäng får du. Du kan gissa en gång per runda.

6. Matchen är slut när du och din motståndare har spelat alla fem rundor. Spelaren med flest poäng när matchen är slut vinner!