Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

The Grand Tour blir tevespel

Kan du inte få nog av Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May? Då är det som upplagt för att bli euforisk nu. The Grand Tour ska nämligen bli tevespel.

Amazon breddar The Grand Tour-varumärket. Det streamingbaserade underhållningsprogrammet med motortema ska nämligen bli tevespel. Jo, du läste rätt. Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May ska bli tevespelskaraktärer i konsolerna Playstation 4 och Xbox One.

Spelet kommer att skilja sig från konventionella konsolspel. Premiär blir det i samband med att tredje säsongen av The Grand Tour startar på Amazon Prime Video. Parallellt med säsongens olika avsnitt släpps nya delar av spelet som vart och ett knyter an till den miljö som streamingseriens avsnitt utspelar sig i.

I själva spelet ska man som användare få möjlighet att köra exklusiva bilar, följa med på trions galenskaper och resor samt ta del av olika utmaningar i form av olika multiplayer-tävlingar. Spelet sägs inte vara inriktat på enbart snabba och starka sportbilar utan ska också handla om vänskap.

Så här säger de tre programledarna om spelet:

– Det är ett spel som fångat mig, den som alltid kraschar och är den långsamma, väldigt väl. Mer än så behöver ni inte veta. Om du någonsin drömt om att följa med på våra äventyr så är detta så nära det bara går att komma, om du inte kidnappar mig och stjäl mitt ansikte, säger Jeremy Clarkson.

– Om du någonsin velat ha mitt jobb så kan du göra det nu. Självklart inte bokstavligen, det är trots allt bara ett spel så var snäll och låt bli att gå igenom mina personliga saker, säger James May.

– Jag bor långt ut på landsbygden så jag är imponerad av allt som ens går på el. Men jag måste medge att det här spelet är briljant. Framförallt med fyra spelare i så kallad split screen, säger Richard Hammond.