Tjurskalliga Mercedes-förare orsakar trafikkaos

Egoism i trafiken leder ofta inte till något gott. Det är dessa två brittiska Mercedes-förare ett bevis på.

https://youtu.be/_eKR-PCAJoI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I Maidenhead utanför London utspelade sig i går en situation som får en att ifrågasätta vissa människors lämplighet att köra bil.

I en trång tunnel, som bara tillåter passage åt ett håll åt gången, möttes två Mercedes. En kvinna i en SLK och en äldre man i en S-klass. Väl i tunneln, ståendes front mot front, vägrade båda att backa för att göra plats för den andra. Köerna bakom de båda växte sig långa och förloppet varade i 45 minuter.

Det blev trafikkaos på platsen då allt stod stilla. Bilister klev ur sina bilar för att få kvinnan och den äldre mannen att backa. Kvinnan var tydlig med att om hon skulle backa så skulle hon också ge upp sin rätt att få köra först. Den äldre mannen å sin sida, som var två tredjedelar genom tunneln och därmed längre in än kvinnan, vågade inte backa. Han uppges ha varit klart skärrad av incidenten och inte blev det bättre när folk påpekade hans olämplighet att inneha körkort.

Allt fler av de övriga bilisterna började frustrerat yttra sig till framför allt kvinnan. Men hon vägrade lyssna på dem. En bilist påpekade att många människor är på väg till dagis och skolor för att hämta upp sina barn, men att de blir försenade. Det påverkade inte kvinnan. Inte ens när en mamma sa att hennes dotter fick gå ensam till fots och att om det skulle hända dottern något så är det den envisa kvinnans fel. Men inte ens det bet på Mercedes-kvinnans samvete, hon vägrade flytta på sig.

Den äldre mannen i S-klassen, som talade med andra genom en liten fönsterspringa, gav sig till sist på att försöka backa. Det gick inte speciellt bra, han var på väg in i väggen. Efter många om och men och med andras hjälp lyckades han backa ur tunneln och kvinnan ”vann”. Men till vilket pris? Att vara Storbritanniens mest hatade kvinna på YouTube för en stund.

När polis kom till plats efter mer än 45 minuter hade båda Mercedes-bilarna försvunnit. Däremot är de förevigade på film.