Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Top Gear satsar på sex programledare

Efter månader av spekulationer är det till slut officiellt vilka som kommer att leda det nya Top Gear. Oväntat många programledare.

Förra veckan blev det officiell att skådespelaren Matt LeBlanc, mest känd som Joey från Vänner, blir en av de nya programledarna för Top Gear, tillsammans med Chris Evans. Sedan tidigare har det även ryktats om att racingföraren Sabine Schmitz skulle bli en av programledarna, något som nu visar sig stämma.

Med tanke på den tidigare uppsättningen med tre programledare är det lite överraskande att BBC nu valt att ha sex programledare. Övriga är tidigare F1-stallägaren och miljardären Eddie Jordan som under F1-tiden hade förare som Michael Schumacher och Damon Hill, följd av den numera välkända Youtube-profilen Chris Harris. Samt den relativt okända motorjournalisten Rory Reid. Den sistnämnde fick jobbet via en öppen provspelning tillsammans med tusentals andra.

– Att vara den enda person att klara sig genom den öppna provspelningen gör mig oerhört stolt. Jag har varit ett Top Gear-fan i årtionden, men utöver det så lever jag för bilar vilket är helt förenligt med programmet, säger Reid i ett pressmeddelande.

– Det är Top Gear som har hjälpt mig att forma mitt billiv, min uppfattning om bilar och min besatthet av bilar, det är klart att jag ska ta tillfället i akt när det erbjuds. Om allt skulle gå fel kan jag åtminstone säga att jag har varit med i Top Gear, och återgå till att vara en irriterande kille på Youtube, säger Chris Harris.

Programledarsextetten kompletteras givetvis även av The Stig, nya Top Gear kommer att börja sändas i maj.