Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Top Gears nya programledare redan ifrågasatt

Ska man vara programledare för världens mest sedda bil(humor)program så gäller det att kunna köra bil och vara pratglad (helst båda samtidigt) och att inte bli åksjuk. Det verkar dock inte vara Chris Evans starkaste sidor.

En ny säsong Top Gear spelas just nu in, en säsong som inte innehåller hyllade programledartrion Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May, utan i stället är det tidigare radioprataren Chris Evans som håller i rodret.

Sedan det blev känt att trion inte längre ska leda Top Gear är det många som har ifrågasatt programmets framtid, och inte har det blivit mindre med den senaste tidens ”upptäckter”.

Personer i produktionen ska ha hoppat av, bland annat den exekutiva producenten. Sedan Chris Evans tog över ska det tydligen också ha blivit svårt att värva kändisgäster till showen, tvärtemot tidigare när Clarkson & Co var programledare.

Inte nog med det, enligt en person i produktionen som har pratat med brittisk media har Chris Evans svårt att prata när han rattar en bil, en egenskap som annars känns väldigt vital för att programmet ska bli lyckosamt. Att Chris Evans utanför bilen är en pratkvarn av rang är i övrigt känt.

Sist men inte minst ska han dessutom inte ha klarat av lite hård körning från programmets nya föraress Sabine Schmitz. Vid inspelningen av ett avsnitt i Kalifornien nyligen fick Schmitz stannade den Audi R8 hon rattade för att låta Chris Evans kliva ut och spy.

– Det vore orättvist att förvänta sig att han ska vara perfekt redan från start, men hur kan någon som blir åksjuk vara programledare för Top Gear, säger en person i produktion till den omdiskuterade brittiska tidningen The Sun.