Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Top Gears prisvärda bil till salu

Under Clarkson, May och Hammond-åren i Top Gear användes totalt fyra bilar i segmentet som gick under namnet ”stars in a reasonably priced car”. Denna Kia Cee'd, eller Cee-apostrof-d som Clarkson sade, är den tredje i skaran och användes under fem säsonger mellan 2010-2013.

Nu är den till salu på Ebay i Storbritannien och budet är i skrivande stund uppe i 2 350 pund, cirka 26 000 kr. För det får du en Kia Cee'd med 1,6-liters bensinare med 120 hästkrafter som rullat drygt 1 150 mil, varav 480 mil i Top Gears ägo, en riktig lågmilare alltså.

Den har även en rejäl störtbur i stället för baksäte, sportstolar fram och konstigt nog en automatlåda. Det sistnämnda kanske för att underlätta för kändisar ovana med manuell låda.

Under dess tid i rampljuset rattades den runt Dunsfold-banan av 24 kändisar och självklart av The Stig. Snabbast runt banan i denna bil var bland annat Top Gears nye programledare Matt LeBland, Rowan Atkinson, Michael Fassbender och Tom Cruise. Cruise lyckades även köra på två hjul i den vilken du kan se nedan.

Övriga bilar som användes i segmentet var Suzuki Liana, Chevrolet Lacetti och denna Cee'd ersattes av en Opel Astra.