Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota 50 år i Sverige – vinn den fantastiska boken!

Det var 1964 som den i dag japanska biljätten Toyota rullade in i vårt avlånga land för första gången. Med andra ord firar Toyota Sverige 50 år i år och till det har man tagit fram en härlig bok som blickar tillbaka på de gångna åren. Just denna bok kan bli din!

Världens i dag största biltillverkare Toyota började inte med bilar. När företaget bildades 1926 var det vävstolar som gällde, både manuella och automatiska. De första bilarna från den japanska jätten såg dagens ljus först åren strax innan andra världskriget. Personen som fick in Toyota på bilspåret, Sakichi Toyoda, fick tyvärr aldrig uppleva vad som i framtiden skulle bli företagets succéfyllda huvudsyssla. Han gick nämligen bort 1930.

Hela Toyotas historia, och framför allt den fantastiska historien om Toyota i Sverige, kan du läsa i boken ”0-50 – Toyotas första 50 år i Sverige” skriven av Christer Gerlach.

Toyota Sverige har nämligen tagit fram denna rejäla bok som beskriver företaget, från första spadtagen i Sverige 1964 till hur det ser ut i dag, 50 år senare.

Boken innehåller mängder av fina bilder och mycket fakta samt spännande läsning om alla möjliga Toyota-modeller, från 1960-talets Crown Deluxe till dagens GT 86.

Nu har du chansen att vinna ett exemplar av boken. Vi har nämligen fått tio böcker som ni teknikensvarld.se-besökare har chans att plocka hem. Allt du behöver göra är att svara på våra tre Toyota-frågor nedan samt motivera varför just du ska ha ett exemplar av boken. I nästa vecka får ni som vunnit besked per epost.

Ta nu chansen att vinna en fantastisk bok som gör sig kanonfin i bokhyllan, men som framför allt ska läsas – från pärm till pärm.

Lycka till!

 

Vinn Toyota-boken

Svara på frågorna nedan.