Toyota GT 86 med Ferrari-V8 i diket vid premiärturen

En hårig bil så in i väggen. Bokstavligt talat. Problem vid premiärturen för den specialbyggda Toyota GT 86:an med Ferrari-V8.

https://youtu.be/obUnEqsTmLg

Hör du till dem som tycker att 

Toyota GT 86 är undermotoriserad och att en sportbil bör ha något kralligare än en simpel fyra på 200 hästkrafter under huven? Kolla in detta bygge där originalmotorn ersatts av en V8 från Ferrari 458.

Bilen, finurligt döpt till Gumout GT4586, är ett projekt signerat driftingföraren Ryan Tuerck. Den visades upp under SEMA-salongen i Las Vegas förra året men har nu tagit sig ut på en första tur på det offentliga vägnätet. Av klippet att döma var tydligen de 570 hästkrafterna svåra att tygla på kurviga asfaltsslingor.

Vid Teknikens Världs senaste Bankalas (nummer 16 och 17/2017) placerade sig Toyota GT 86 på nionde plats – bäst bland de ”billiga” bilarna. Visst hade vi gärna sett mer krut i motorn men bilen är ett bra bevis på att man inte behöver 500 hästkrafter för att ha kul. Det blir lätt lite för mycket av det goda…

En ny GT 86 angör saluhallarna 2019 men kommer inte ha någon V8 under huven men om du vill ha mer pulver kan du sikta in dig på den nya Supran som tas fram tillsammans med BMW som ryktas få mellan 350 och 400 hästkrafter.

Vill du bygga din egen GT4586 kan du se hur Ryan Tuerck gick till väga här.