Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota GT 86 syns från rymden

Toyotas körglada GT 86 ville inte synas på vanliga reklampelare, den lilla sportbilen ville nå ut betydligt längre än så. Ut till rymden.

https://youtu.be/lh8eq1aEJNs

GT 86 är Toyotas roligaste bil, utan tvekan. Den har, trots ganska beskedligt effektuttag, köregenskaper som många andra bilar bara kan drömma om. Just denna egenskap är Toyota väldigt stolta över och de tog därför marknadsföringen, i ett projekt de kallar för ”The Donuts from Space”, till vad vi skulle kunna kalla himmelska höjder.

Med världsmästaren i drifting, Fredric Aasbø, bakom ratten brändes det gummi med GT 86 som aldrig förr. Självklart var det GT 86:ans logotyp som ”brändes av”. Men det var inte med vilken GT 86-modell som helst som användes utan med hans egen tävlingsbil som har en 3,4-liters turbosexa på 1 150 hästkrafter under huven.

Projektet, som innebar fyra månaders planering, slutfördes med körningen i augusti, just när en Airbus-satellit på 80 mils höjd passerade i exakt rätt vinkel för att fotografera konstverket.

Hur det blev ser du i filmen ovan.

Toyota GT 86 har numera gjort sig ett namn även ute i rymden.Toyota GT 86 har numera gjort sig ett namn även ute i rymden.Toyota GT 86 har numera gjort sig ett namn även ute i rymden.
Toyota GT 86 har numera gjort sig ett namn även ute i rymden.