Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Toyota Land Cruiser Black Bison
Toyota Land Cruiser Black Bison
Toyota Land Cruiser Black Bison
Toyota Land Cruiser Black Bison

Toyota Land Cruiser Black Bison är vulgär

Man skulle kunna att Toyota Land Cruiser Black Bison har ett stylingpaket framtaget av en amerikansk firma. Men icke – det är faktiskt japanska Wald International som är skyldiga.

Överstylade varianter av Lincoln Navigator är vi vana vid från hiphop-musikvideos, men knappast Toyota Land Cruiser. Det kommer att bli ändring på det framöver när japanska stylingfirman Wald International på Tokyosalongen senare denna månaden visar upp sin överstylade version av Land Cruiser. Med tilläggsnamnet Black Bison har bilen blivit amerikansk så det förslår – både namnet och utseendet.

 I stylingpaketet från Wald International ingår skärmbreddare som gör Land Cruiser fyra centimeter bredare än original, stor och grov främre stötfångare med frontspoiler som skrämmer vilken gångtrafikant som helst samt ny bakre stötfångare med diffusor.

 För den som vill slå på stort kan man krydda baken med en stor takvinge, bakvinge vid bakrutans nederkant, rejäla fälgar med tunna gummiremsor till däck, kolfiberdetaljer, dimljus med lysdioder samt sportavgassystem som avslutas med två kromade avgaspipor.

 Grundpaketet kostar motsvarar knappt 40000 kronor.

 Vad det är för motor under huven har Wald International ännu inte gett tillkänna. Att det är en V8 förstår vi eftersom grundbilen är en Land Cruiser V8 men hur mycket effekt det rör sig om återstår att se. Räkna inte med att det är diesel-V8:an under huven.