Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090526-prius-modellista
090526-prius-modellista
090526-prius-modellista
090526-prius-modellista

Toyota Prius får Modellista-stil

Kort efter att nya Toyota Prius lanserades på hemmamarknaden kommer hustrimmarna Modellista med sina stylingpaket till hybriden. Frågan är om de förbättrar eller försämrar.

 I förra veckan var det säljstart för nya generationen Toyota Prius i Japan. Toyotas egna hustrimmare Modellista har inte legat på latsidan utan var snabbt ute och presenterade sina stylingpaket till den nya hybriden. Modellistas stylingpaket till Prius är aningen mindre aggressiva än Mugens diton till värste konkurrenten Honda Insight, men de innebär ändå relativt stora förändringar för den yttre designen. Modellista erbjuder tre olika paket till nya Prius – Aero Tourer, Version 1 och Version 2.

Aero Tourer är det mest omfattande paketet som möblerar om ansiktet ganska rejält. Den annars så snälla lilla hybridbilen har fått ett stort gap och en flashig grill. De lite mildare paketen Version 1 och Version 2 består inte av så mycket mer än en djupare frontspoiler. Alla tre paket kan kompletteras med nya lättmetallfälgar i två olika utföranden, kromade ytterbackspeglar och sportfjädring som sänker markfrigången med 20 millimeter. Precis som fallet är med Modellistas övriga produkter ska stylingpaketen till nya Prius endast säljas på den japanska marknaden.

Nya Prius har fått en del skäll för att vara för försiktig i formerna och allt för lik den utgående modellen. Med Modellistas paket kommer man runt det problemet, men är det på gott eller ont? 

Läs mer