Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota Prius Sports Line – tuffare än någonsin

Toyota Prius kanske är lite tam i originalutförande, åtminstone tycker japanska Wald International det då de presenterar ännu ett stylingpaket till modellen. Det senaste är svart som synden.

Toyota Prius kan inte beskyllas för att vara sportig. Men med hjälp av japanska stylingfirman kan man få världens populäraste hybrid att se betydligt sportigare ut. De har nämligen tagit fram ett stylingkit som de kallar Sports Line.

 I Sports Line-paketet ingår mattsvart foliering, ett kjol- och spoilerpaket med gröna detaljer, och en kaxig diffusor med olika varianter av tuffa ändrör. Alla emblem som normalt är kromade är utbytta mot svarta och B-stolparna kläs med kolfiberliknande foliering. Rutorna runt om man vill gå ”all in” på det svarta.

 Sänkningssats och svarta fälgar i större storlek går också att få tillsammans med Sports Line-paketet.

 Under huven sitter den vanliga hybriddrivlinan med en elmotor på 82 hästkrafter och en bensinmotor på 99 hästkrafter som tillsammans svarar för en maxeffekt på 136 hästkrafter. Om det matchar bilens yttre är upp till var och en att avgöra, men Prius har aldrig haft för avsikt att vara snabb.

 0-100 km/h avverkas på 10,4 sekunder och förbrukningen vid blandad körning ligger på 0,39 liter per mil, räknat på att man behåller bilens originalfälgar på 15 tum.