Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Toyota Supran från The Fast and the Furious till salu

Yes, du läste rätt. Den orangelackerade Toyota Supra som användes av Paul Walker i första The Fast and the Furious-filmen ska gå under klubban nästa månad.

https://youtu.be/D5W9Bd_q9gk

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

En Toyota Supra Mk IV står överst på många ungas (även vissa äldres) önskelistor, mycket tack vare trenden som The Fast and the Furious-filmserien delvis är skyldig till. Nu finns chansen att förverkliga drömmen – och det rejält.

Den bil som polisen Brian O’Conner, spelad av framlidne Paul Walker, rattade i första filmen i serien (2001), en orange Toyota Supra, ska nämligen säljas på en auktion i USA mellan 12 och 17 maj (Mecum Auctions på 28th Original Spring Classic 2015).

Bilen som säljs är helt original och ser ut precis så som vi såg den i filmen (missa inte scenen i filmen ovan där Paul Walker kör ifrån en Ferrari F355 Spider med Supran). Komplett med dekaler, attiraljer som APR-bakvinge, specialfjädring för stunttricken i filmen, skyddsbur och till och med NOS-lustgasflaskorna. Dessutom kommer diverse filmmaterial med bilen, exempelvis en nyckellista för alla bilar som var med i filmen.

Under huven sitter Toyotas 2JZ-GE-motor, det vill säga den raka sexa utan överladdning som försåg Supra Mk IV med 223 hästkrafter och 280 newtonmeter (fanns även en version, 2JZ-GTE, med överladdning och 280 hk/431 Nm som i exportversion gav 324 hk/427 Nm).

Motorn är kopplad till en femväxlad manuell låda (Fast & Furious-bilarna verkar emellertid ha betydligt fler växlar än så med tanke på hur många växlingar man får se).

I verkligheten är den orange Supran från 1993 (finns uppgifter som säger att den är från 1995, men dessa är felaktiga) inte riktigt lika snabb som filmen vill få det till. Ferrarin i klippet ovan hade normalt kört ifrån japanen.

Hur mycket Paul Walkers första kända filmbil väntas gå får är okänt.