Udda syn i Stockholmstrafiken

Att få se en Ferrari LaFerrari eller Zlatan Ibrahimovic i huvudstaden hör inte till vanligheterna, att få se båda på en och samma gång hör verkligen till ovanligheterna.

https://youtu.be/nycGR5rpe4o

Sju stycken 

LaFerrari, av totalt 499 tillverkade (plus ett exemplar som såldes för välgörenhet), hittade ägare i Sverige under 2015. Det är med andra ord ingen dussinbil som syntes till på Stockholms gator i helgen och som sannolikt fick en hel del att höja på ögonbrynen samt Gustav Träff på gtboard.com att slänga fram kameran. Än mer ovanligt var ekipaget med tanke på att den gula LaFerrarin rattades av Zlatan Ibrahimovic. Han köpte som vi tidigare nämnt ett av de sju svenska exemplaren under 2015.

Van vid supersportbilar som han är backade han enkelt in i sitt garage vid sin fastighet på hörnet av Styrmansgatan och Storgatan på Östermalm. Trots sin låga profil (ja, även Zlatan håller låg profil vid sina Sverige-besök men nu syftar vi på bilen) verkar det som att LaFerrarins frontspoiler klarade sig fint utan skrap mot varken asfalt eller trottoarkant.

Ferrari LaFerrari är sedan länge slutsåld, även den taklösa Aperta-versionen, trots en prislapp på närmare tolv miljoner kronor. Modellen är det vassaste Ferrari någonsin byggt och har en V12-maskin på 6,3 liter som ger 800 hästkrafter samt en elmotor på 163 hästkrafter. Total systemeffekt ligger därmed på 963 hästkrafter. 0-100 km/h har Ferrari aldrig preciserat närmare än ”under 3,0 sekunder” medan toppfarten ligger norr om 350 km/h.