Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Unik auktion när Ferrari fyller 70 år

Auktionsfirman RM Sotheby's håller i klubban när Ferrari bjuder på fest i Maranello. Och det har gått bra förr när de har gjort gemensam sak.

Sportbilstillverkaren Ferrari fyller 70 år och i och med det sker en hel del evenemang världen över under året, det har vi skrivit om tidigare. Nu står det klart att RM Sotheby's kommer att hålla en auktion utöver det vanliga, med endast Ferrari-bilar på menyn, när festen når fabriken i Maranello den andra helgen i september.

Och det är ingen slump att det är just den auktionsfirman som får uppdraget, man är nämligen ledande när det gäller att klubba just bilar med den stegrande hästen som logotyp. Fyra av de tio dyraste Ferrari-bilarna

 som har sålts har gått via auktionshuset och 40 procent av bilarna som de ropar ut är av det anrika italienska märket.På bilden ovan ses delar av den 250 Testa Rossa från 1957 som gick för 9 020 000 euro (motsvarande närmare 100 000 miljoner kronor) under eventet Ferrari Leggenda e Passione 2009. Mest pengar har dock RM Sotheby's lyckats få in på bilen i klippet nedan, en Ferrari 290 MM från 1956 som bland annat körts av Juan Manuel Fangio. Den gick för 28 050 000 euro (omkring 240 miljoner kronor) för två år sedan i New York.Vilka bilar som ska ropas ut i Maranello kommer att ploppa upp efter hand, de första inom ett par veckor.Väckte det här med bilauktioner intresse hos dig är det på sin plats att berätta att vi i varje nummer av vår entusiastbilstidning Klassiska Bilar skriver om objekt och trender inom auktionsvärlden.

https://youtu.be/dNolzi-8peo