Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: blocket.se

Unik Ferrari 430 Scuderia F1 på Blocket

Vad sägs om en Ferrari 430 Scuderia F1 för 395000 kronor? Låter som ett fynd! Om du inte bryr dig om att det är en förklädd Ford Cougar så är det bara att slå till.

Går du in på Blocket och söker efter Ferrari 430 Scuderia hittar du ett gäng olika med prislappar som pendlar mellan 1,2 och 1,6 miljoner kronor. Men du hittar också en för 395000 kronor vilket låter som ett givet fynd.

 Denna billiga 430 Scuderia döljer dock något annat under skalet än vad de övriga på annonssajten gör. Bilen är en replica baserad på en Ford Cougar V6. Det står att ”Scuderian” är av årsmodell 2012 men i och med att Ford Cougar gick ur tiden för många år sedan är innandömet av betydligt äldre snitt. Hur Cougar ser ut kan du se i bildgalleriet nedan.

 Annonsen säger att bilbyggaren har lyckats återskapa motorljudet från en Ferrari. Tittar man ner i motorrummet bakom kupén hittar man något som är väldigt likt motorn som den vill efterlikna. Allt ser väldigt snyggt och välgjort ut.

 Annonsören, som vi har försökt nå utan att lyckas, skriver också att bilen inte ska blandas ihop med en vanlig F430.

 Frågor som kvarstår är vilken prestanda bilen har och vad som har gjorts med chassit för att efterlikna riktiga Scuderians köregenskaper som vi hyllade för fem år sedan när den var ny och kostade drygt två miljoner kronor. 0-100 km/h på 3,6 sekunder och toppfart på 320 km/h var siffrorna för 510 hästkrafter starka 430 Scuderia när det begav sig 2007.

Noterbart är också att annonsen sorteras in under kategorin Ferrari 430 och inte Ford Cougar.

 Missa inte att titta på bilderna i galleriet nedan.

Tack för tipset, Rick!