Foto: Glenn Lindberg

Unik veteranbilssamling på auktion i Sverige

På onsdag och torsdag klubbas en stor mängd veteranbilar från flera samlingar och bilmuseer. Totalt kommer 190 bilar att auktioneras ut av Bilweb Auctions.

– Det är ett unikt tillfälle i Sverige. Det händer nästan aldrig att så här många och unika bilar klubbas vid ett och samma tillfälle, summerar Michael Luft på Bilweb Auctions.

Foto: Glenn Lindberg

Bilarna kommer från Jännaholms Bilmuseum och från flera stora bilsamlingar. Några bilar har haft kända ägare, bland annat auktioneras flera lyxbilar från dödsboet efter Kenneth Längerberg, ägaren till legendariska Sko-Uno. Prins Bertils gamla Oldsmobile Super 88 från 1964 är en annan bil med proveniens som heter duga. När detta skrivs ligger högsta budet på 60 000 kronor. Nedräkning på prinsens Oldsmobile börjar 17.35 på onsdag kväll, blir det fyndläge?

Foto: Glenn Lindberg

En annan unik pryl som säljs är Per Gillbrands Saab Turbo-båt som vi nyligen skrev om. Värdet på den beräknas ligga på mellan 120 000 och 150 000 kronor. Just nu ligger högsta budet på 55 000 kronor.

Foto: Glenn Lindberg

Michael Luft, som startade KVD Bilauktioner, jobbar nu för fullt med Bilweb Auctions.

– Vi är ett gäng som gillar gamla bilar och kan auktioner. Vi fokuserar på hobbybilar. Vi vill göra det tryggt att köpa gammelbil på internetauktion och går igenom alla bilar som auktioneras. Köparna kan läsa allt om bilarna innan de bjuder, förklarar Michael Luft.

Michael Luft på Bilweb Auctions. Foto: Glenn Lindberg

Läs mer om bilarna som auktioneras ut 27-28 juni på bilwebauctions.se.

LÄS MER: Se fler fantastiska bilar som är eller har varit till salu