100410-focus rs500 trim
100410-focus rs500 trim

Uppgradera din Focus RS till RS500

De 500 exemplaren av nya Ford Focus RS500 sålde slut blixtsnabbt och du står säkert där med din vanliga RS och surar. Men lugn, bara lugn! Nu erbjuder Ford och Mountune ett uppgraderingspaket som gör din RS till en RS500. Och det bästa av allt... fabriksgarantin bibehålls.

Den 28 mars avslöjades nya Ford Focus RS500 och dagen efter presenterade Ford bilen officiellt. 500 exemplar ska byggas. Ett krux bara, alla bilar är redan tingade. Det blev de redan tolv timmar efter att den avslöjades!

Är du en av alla dem som blev utan den väldigt speciella Forden kan du här och nu sluta att tjura (om du nu gör det), för det finns en lösning för dig som verkligen vill ha en motsvarande bil. Antingen om du redan äger en Focus RS eller om du är på gång att införskaffa en.

Brittiska Mountune Performance har tagit fram ett uppgraderingskit till 305 hästkrafter starka Focus RS, ett uppgraderingskit som är testat och godkänt av Ford. Med Mountunes grejor under huven får din RS 350 hästkrafter och 460 newtonmeter, exakt samma i RS500. Uppgraderingskitet heter MP350 och är det enda på eftermarknaden som är Ford-godkänt och därmed inte påverkar din bils fabriksgarantier. Kan det bli bättre?

Mountune Performance har jobbat sida vid sida med Ford TeamRS när de tagit fram paketet och således innehåller det i stort sett samma förändringar som de man finner i RS500.

Trimpaketet innehåller en större intercooler för att hålla laddtemperaturen i schack, större luftbox med filter, fetare downpipe efter turbon, uppgraderad bränslepump och sist, men inte minst, är mjukvaran uppgraderad för att ge det sista lilla extra för det rätt trycket. Mjukvaran uppdateras via OBD-ingången utan att behöva öppna ECU:n fysiskt som med andra uppgraderingskit.

Om du gör om din Focus RS till en Focus RS MP350 (eller RS500 om du nu hellre vill kalla den för det) så får du samma fina prestanda. 0-100 km/h går på 5,6 sekunder och toppfarten ligger på 265 km/h. Kvartsmilen går på 13,9 sekunder.

Är du intresserad av MP350-paketet gör du bäst i att klicka på den externa länken nedan. Där kan du beställa online. Nackdelen är dock att det måste plockas på hos Mountune i Essex i England.

Läs mer

Extern länk

Mountune Performance trimkit