Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Världens äldsta Ford Mustang-ägare är en svensk 97-åring

Roliga bilar blir man aldrig för gammal för. Det är 97-årige Lennart Ribring ett bevis på då han, efter att ha köpt en ny Mustang GT Fastback, nu kan titulera sig världens äldsta Ford Mustang-ägare.

https://youtu.be/xe69Az-sIQE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Lennart Ribring, född 1919, köpte sin första Ford Mustang, en vit hardtop, på 1960-talet. Sedan dess är han fast och bilen i hans tankar har från den dagen alltid varit Mustang.

I dag är han 97 år gammal och Mustang-tankarna ledde honom till att köpa nya generationen av muskelbilsikonen. Han gick in till sin Ford-handlare tidigare i år och siktet var inte inställt på någon Mustang med fyrcylindrig EcoBoost-motor under huven – Lennart Ribring gick ”all in” och satsade på en V8, fast denna gång en Fastback. Hans nya Mustang GT Fastback med femliters-V8 på 418 hästkrafter och 524 newtonmeter är precis en sådan som vi provkörde och föll för i förrfjol.

– Jag köpte min första Ford Mustang när jag var 35-40 år, och sedan dess har jag aldrig tänkt på någon annan bil, säger Lennart som, om vi ska vara petnoga, var 45 år när Ford Mustang lanserades i april 1964.

När Lennart Ribring köpte sin nya Mustang fick Ford Sverige upp ögonen för honom. Det är inte varje dag som en 97-åring kliver in i butiken och köper en ny muskelbil. Ford Sverige börjar undersöka om Lennart möjligtvis kan vara världens äldsta Mustang-ägare och jo visst, så verkar det vara. Åtminstone är han den äldsta Mustang-köparen de senaste åren.

– Vi blev mycket glada när vi hörde om Lennart, och vi vet att våra kollegor runt om i världen gärna hyllar lite udda bilköp precis som detta. När vi informerade vårt huvudkontor i Tyskland ville de genast skicka ett kamerateam för att träffa Lennart, och dokumentera nyheten för att sedan kunna sprida den till alla delar av världen, vilket vi gör nu. Jag tycker också att köpet av bilen verkligen visar att Ford Mustang är en bil som verkligen alla kan njuta av, oavsett hur gammal man är, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.