Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Världens fulaste BMW M5 – utan tvekan!

Tyska trimfirman Hamann är duktiga på att göra snygga bilar anskrämliga. Nu har de lyckats igen, denna gång med BMW M5. Väcks ett habegär hos dig eller springer du och gömmer dig i garderoben?

BMW M5 generation F10 kan knappast gå under epitet ”riktigt ful bil”, oavsett om man gillar den eller inte. Men när tyska styling- och tuningfirman Hamann har gjort sitt med bilen är det svårt att låta bli dylika formuleringar.

 På nyss avslutade Genèvesalongen ställde Hamann ut sin version av M5 med namnet Mi5sion (nej, det är ingen felstavning). En vit kärra med arg blick, grov främre stötfångare, överarbetade dörrtrösklar, skärmbreddare med både luftintag och luftutsläpp, kraftig vinge i kolfiber på bakluckan, en motsvarande på takavslutningen samt klumpig bakre stötfångare med fyra ändrör som ser ut som två dubbelpipiga hagelbrakare.

 Men Mi5sion är ingenting mot den röda M5 som Hamann har ställt ut på en lyxbilssalong i Dubai.

 Den röda varianten är än mer modifierad med integrerat luftscoop i huven, helt nya njurar i grillen, ögonlock som sträcker sig från strålkastare till strålkastare över grillen, frontspoiler à la julgran, ännu kraftigare skärmbreddare, utlagda dörrtrösklar, stor bakluckevinge och takvinge, en bakre stötfångare som vill efterlikna något i supersportbilsgenrén samt hjul med röd fälgkant. Det hela toppas med en insida i läder och alcantara i svart, rött och – blått!

 Denna Hamann M5 ”Limited Edition” ska som tur är endast byggas i tio exemplar och vi lär inte behöva se någon av dessa i Sverige. Mellanöstern lär bli hemmaplan för alla dessa.

 Drygt 1,5 miljoner kronor kostar ett exemplar.