Världens läskigaste bro

Här är bron som anses vara den mest skrämmande i världen och som beskrivs som att köra på en berg- och dalbana.

Det ser läskigare ut än vad det är.

Den ligger i japanska staden Matsue och kallas för världens läskigaste bo. Byggd 2004 och med ett spann på 1,44 kilometer blev den för några år sedan känd för att ha varit med i en reklamfilm för Daihatsu. I reklamfilmen kördes en Daihatsu Tanto över bron för att visa hur stark den var. Men det var alltså inte bilen som hamnade i fokus, det var bron och efter att ha sett bilderna här förstår man varför.

De som har kört över bron ska tydligen kalla det ”som att köra över på en berg- och dalbana”. Och visst ser vinkeln extrem ut på bilderna, men med rätt perspektiv ser det läskigare ut än vad det i själva verket är. Ungefär som Ölandsbron ser ut när den fotografers ur en viss vinkel. Ölandsbron har för övrigt en lutning tre procent, vilket motsvarar futtiga 1,72 graders vinkel, eller en stigning på tre centimeter per meter.

I filmen nedan, från den vinkel som visas i början, ser det väldigt effektfullt ut när en buss dyker upp över backkrönet och sedan rullar ner mot avgrunden. En sak är då säkert – att cykla upp för bron skulle vara kämpigt.

https://youtu.be/lC4LNAzhFRU

Gilla på Facebook för fler videoklipp!