Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Världens mest galna DeLorean-samling

Kanske du någon gång har drömt om en DeLorean. Eller två. Eller en DeLorean-cabriolet. Eller en DeLorean-limousin. Eller en DeLorean-monstertruck. Rich Weissensel har allt detta, och lite till.

Det är amerikanska webbportalen Yahoo som gjort ett besök till den 49-årige Detroit-bon Rich Weissensel, en man som, vad det verkar har snöat in ordentligt på just DeLorean. Den kortlivade sportbilen tillverkades i omkring 9 000 exemplar, delvis med statliga medel, på Nordirland mellan 1981 och 1982. Produktionen upphörde sedan företaget fick slut på pengar, och grundaren John Z DeLorean uppdagades med narkotikaaffärer för att försöka rädda sitt företag. Innan dess hann dock bilen bli odödlig, tack vare sin medverkan i Tillbaka Till Framtiden-filmerna.

Rich Weissensel köpte sin första DMC-12, som företagets enda modell hette, år 1984. Sedan dess har det blivit några fler. Kanske förväntar du dig att en DeLorean-entusiast väljer att ha sin samling bilar i fint originalskick, och att om några modifieringar ska göras så ska det ske med så lite påverkan som möjligt på framtoningen. Då tror du fel, i alla fall om Weissensel.

Hans samling är betydligt mer originell än så. Weissensel har nämligen fått för sig att göra en rad olika tappningar av sina DeLorean – en monstertruck, en sexdörrars limousin (ja, alla dörrar är av måsvingetyp), en cabriolet… och en svävare. Den sistnämnda var dock trasig när de utsända från Yahoo gjorde sitt besök.

Det är dock inte alla som är roade av Rich Weissensels tilltag. ”Många vanliga människor ler när de ser mig i min monster-truck-DeLorean”, berättar Weissensel, ”detsamma kan dock inte sägas om de flesta DeLorean-fans.”

Några bilder på skapelserna ser du i galleriet nedan. Vill du se alla, så hittar du en länk till Yahoo:s eget bildgalleri här nedan.

The World's most insane DeLorean collection – Yahoo.com