Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: amsperformance.com

Världens snabbaste gatlegala Nissan GT-R – gör kvartsmilen på sex sekunder

Nissans supersportbil GT-R är en snabb rackare redan i standardutförande, men den har inte en suck mot denna gatlegala GT-R som ska sätta nytt världsrekord, för modellen är bäst att tillägga, över 402 meter.

Amerikanska AMS Performance, som utvecklar och säljer trimdetaljer till en hel radda bilmärken, är på hugget igen.

Deras Nissan GT-R, som går under namnet Alpha Queen och som ägs av dragracingfantasten Gidi Chambi, slog i våras till med ett nytt världsrekord för gatlegala GT-R-modeller över 402 meter, det vill säga kvartsmilen. Men deras 6,93 sekunder höll inte länge, för i höstas kom konkurrenten Extreme Turbo System, en annan trimfirma, med sin GT-R till strippen och slog till med tiden 6,88 sekunder.

AMS Performance lägger sig inte platt för konkurrenten, trots att de var först under sju sekunder, utan har nu gjort om större delen av bilen från grunden, med bland annat en ny drivlina som ger över 3 000 hästkrafter. Vid förra rekordet var effekten ”bara” drygt 2 500 hästkrafter.

Just nu testar firman förändringarna på banan och inom kort räknar de med att slå till med ett nytt och galet rekord. Hur mycket den nya folieringen i rött guld påverkar tiden låter vi vara osagt. Bilen var tidigare vit.

Bilen har extremt lite gemensamt med en standard-GT-R, men den är gatlegal (inte i Sverige). En standard-GT-R gör för övrigt kvartsmilen på cirka elva sekunder.

https://www.instagram.com/p/BcXOW7QHhLy/
https://www.instagram.com/p/BcSnkcHDx1P/