Foto: 19Bozzy92

Värstingar som trotsar vintervädret

Sankt Moritz kan vara platsen för dig även om du föredrar bilar framför skidor. Smygpremiär för ett event där bilar utöver det vanliga tar sig an ortens frusna sjö.

Våren är snart här men nog går det att våga sig ut i vintervädret med sin entusiastbil, om det så må vara en Ferrari F40, Mercedes 300 SL eller en Lamborghini Miura – stående på sommarsulor.

Det är precis vad ett gäng ägare till exklusiva bilar gjort i den schweiziska orten Sankt Moritz. Evenemanget, kallas The ICE, The International Concours of Elegance, och tar, som namnet antyder, plats på ortens frusna sjö. Årets upplaga var det första och ska ses som ett test inför en större satsning nästa år.

https://www.instagram.com/p/BuvSKTXFrIn/?utm_source=ig_web_copy_link

Trots att det var något av en smygpremiär så dök en hel del ekipage upp av de mest spridda sorter. Några mer anpassade för uppdraget än andra som ett gäng Lancior kända från rallysammanhang. Såväl nya som äldre Ferraribilar ses i klippet nedan, publicerad av Youtube-kanalen 19Bozzy92

, där en F50 laddar lite extra.Lamborghini, Pagani, Porsche… såklart även de på plats men även prototypen GFG Kangeroo som tidigare setts på Genèvesalongen. En eldriven sportsuv med justerbar markfrigång på mellan 14 och 26 centimeter. Bilen har dubbla elmotorer med en sammanlagd effekt på 483 hästkrafter. Batteriet har en kapacitet på 90 kWh och bilen en räckvidd på 45 mil.

https://youtu.be/6gHjvjYPKkw