Vi svenskar ska kanske ändå inte klaga på potthål och tjälskott på våra vägar

Ibland kan man finna sig själv bakom ratten, svärandes som en borstbindare över alla hål och ojämnheter som man måste åka slalom mellan... men jämfört med den här amerikanska vägen, och mannen, ligger vi i lä.

https://youtu.be/ecypVZhu0QQ

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Svenska vägar vinner generellt inte många gånger skönhetspris för slät och fin hy. Ibland är det riktigt illa ställt med asfalten, något som många av oss fått uppleva och undertecknad kommer ihåg (i form av mardrömmar) framför allt en flera mil lång vägsträcka extra mycket. Den går från Örnsköldsvik och inåt landet (kan det ha varit väg 352 mot Björna/Fredrika-hållet, ni som vet?). Trodde helt klart att framvagnen gick upp i rök några gånger, men den fungerar faktiskt än i dag, snart två år senare.

I filmen ovan får vi följa med på en vägsträcka i Youngstown i Ohio, USA, som av filmaren jämförs med en krigszon. Och vi förstår honom, vägen är under all kritik. Så illa som den ser ut, även mitt i tätbebyggelse och villakvarter, kan inte enbart en hård vinter vara orsaken. Värst är det nog en kort sträcka tre minuter och 15 sekunder in i filmen.

Som vi förstår på filmarens språkbruk är han, milt sagt, ganska trött på vägstandarden i området.

Observera att språket är så grovt att du kanske ska fundera på att stänga av ljudet om du sitter på ett olämpligt ställe när du kollar på filmen.