Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vinn en radiostyrd Formel 1-bil

Formel 1-säsongen närmar sig med stormsteg, så vad vore bättre än att vinna en exklusiv radiostyrd Formel 1-bil. Det enda du behöver göra är att svara rätt på några frågor och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Kan du se dig själva köra en exklusiv Formel 1-bil ska du absolut vara med i vår tävling för här har du chansen att vinna just en Formel 1-bil i skala 1:10 med Pirelli P Zero-däck och en toppfart på 30 km/h.

 Priser

 1:a pris är en radiostyrd Formel 1-bil plus ett F1-kit från Pirelli innehållandes keps, penna, nyckelring och nyckelband.

 2:a till 20:e pris är ett F1-kit från Pirelli innehållandes keps, penna, nyckelring och nyckelband.

 Gör så här

Allt du behöver göra är att svara rätt på nedanstående sex frågor, med några få ord motivera varför just du ska vinna den radiostyrda Formel 1-bilen samt prenumerera på Teknikens Världs nyhetsbrev (registrera dig via formuläret nedan under frågorna). Sist men inte minst skickar du in dina sex svar och din motivering till tavling@teknikensvarld.se där du i epostmeddelandets ämnesrad skriver F1-bil. Det är också viktigt att du skickar ditt epostmeddelande från samma epostadress som du registrerar för nyhetsbrevet.

Du som redan prenumererar på Teknikens Världs nyhetsbrev kan självklart också deltaga i tävlingen så länge du skickar in dina svar från samma epostadress som du får nyhetsbrevet till.

 Tävlingen pågår till den 16 mars klockan 12.00. Därefter tar en jury bestående av webbredaktör Mattias Rabe och bildredaktör, tillika redaktionens största F1-fantast, Peter Klemensberger ut de inkomna epostmeddelanden med flest rätta svar och bästa motiveringarna. Strax därefter meddelas de 20 vinnarna där endast en kan vinna förstapriset.

 Nu är det dags att tävla

 Här följer sex frågor med fyra svarsalternativ till varje. Endast ett svar till respektive fråga är rätt. Glöm inte att motivera och att registrera dig för Teknikens Världs nyhetsbrev.

 Fråga 1

 Pirelli är ensam leverantör av enhetsdäck till Formel 1 under säsongerna 2011 till 2013. Hur många olika däckvarianter har stallen att välja på under säsongen 2012?

1. Fyra

2. Fem

3. Sex

4. ÅttaFråga 2

 Tack vare att varje däck har en färgkod kan de som följer tävlingarna se stallens olika däckval. På Pirellis P Zero Soft står namnet med gul text på däckens in- och utsida. Under säsongen 2012 erbjuder Pirelli stallen två olika regndäck. Vilken färgkodning har de?

1. Röd och grön

2. Blå och orange

3. Grön och blå

4. Blå och rödFråga 3

 Vilken dimension har till exempel Pirellis slicks P Zero Soft fram respektive bak?

1. 200 mm respektive 350 mm

2. 245 mm respektive 325 mm

3. 300 mm respektive 400 mm

4. 245 mm respektive 400 mmFråga 4

 Pirellis slicks har familjenamnet P Zero. Vad är regndäckens familjenamn?

1. Cinturato

2. Scorpion

3. Di Pioggia

4. D´acquaFråga 5

 Pirelli utvecklar och testar vinterdäck för hela världen i Sverige. Var?

1. Arvidsjaur

2. Jukkasjärvi

3. Åre

4. ÄlvsbynFråga 6

 Pirelli ger varje år ut en kalender som också går under namnet ”The Cal”. Vilken upplaga är årets kalender?

1. 15:e upplagan

2. 24:e upplagan

3. 39:e upplagan

4. 44:e upplagan

Skicka nu in dina svar till tavling@teknikensvarld.se tillsammans med en motivering. Registrera dig även för Teknikens Världs nyhetsbrev nedan med samma epostadress som du deltager i tävlingen med. Självklart stannar din epostadress hos oss, vi säljer den inte vidare till någon annan.