Foto: Tacoboutnachos (Reddit)

Volkswagen-ägare strippar bilarna innan återköp

I USA köper Volkswagen tillbaka de bilar som innehåller fusket som uppdagades i fjol. Men hur bilen ser ut vid själva återköpet verkar inte spela någon roll.

För enorma summor pengar har Volkswagen i USA gått med på att kompensera sina kunder som drabbats av den dieselgate-skandal som företaget ställt till med. Antingen kompenseras kunderna med pengar eller så köper de tillbaka bilarna till det marknadspris som gällde innan Volkswagens fusk avslöjades.

Reddit kan vi läsa om en användare som nyligen lämnade tillbaka sin Golf för att få 196 490 kronor i handen av Volkswagen. Men innan bilen lämnades tillbaka passade han eller hon på att strippa fronten på den. Oklart varför, men kanske för att sälja delarna vid sidan om och göra sig ytterligare en hacka eller kanske för att personen har ännu en Golf (en bensinare i så fall) som har trasiga frontdetaljer.

Återköpet hos den lokala  Volkswagen-firman gick utan problem, trots att bilen saknar front och strålkastare. Märkligt kan tyckas, men enligt avtalet ska bilen som lämnas tillbaka vara ”manövrerbar” med fungerande motor och fortfarande körbar. Och en Golf utan grill, stötfångare och strålkastare är absolut manövrerbar och körduglig, om än kanske inte helt lagligt.

Med andra ord borde det vara möjligt att strippa bilen på ännu fler karossdelar och kanske även delar av interiören. Flera Reddit-användare verkar vilja haka på genomförandet, bland annat säger en att hans kompis Golf GTI har en trasig stötfångare och att i stället för att köpa en ny tänker de norpa den som finns på bilen som ska lämnas tillbaka.