Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen Eos Girlz StyleVolkswagen Eos Girlz StyleVolkswagen Eos Girlz Style
Volkswagen Eos Girlz Style

Volkswagen Eos Girlz Style – inget för män

Trim och styling, är det bara för killar? Knappast! Så inleder tyska MR Racing sitt pressmeddelande när de presenterar en rosa Volkswagen Eos med tilläggsnamnet Girlz Style. Swarovski-stenar längs fälgkanterna, rosa detaljer i motorrummet och tillhörande rosa P-skiva samt reflexväst.

Förra månaden visade vi er en trimmad Mercedes riktad till män och inget annat. För att inte hamna i onåd hos det täcka könet tänker vi här och nu visa upp det senaste ämnat för alla flickor där ute med bilintresse.

 Det är tyska trim- och stylingfirman MR Racing som presenterar en rosa Volkswagen Eos. Bilen, eller Eos Girlz Style som den heter, är försedd med allehanda detaljer som ska få tjejerna att smälta, men om de verkligen gör det ställer vi oss frågande till.

 Förutom den rosa metalliclacken har MR Racing försett bilen med mattsvarta 19-tumsfälgar från Barracuda Wheels nya serie med just namnet Girlz Style. Det speciella med fälgarna är att de är fullproppade med Swarovski-stenar längs med fälgkanterna. De lär gnistra fint i mörkret.

 Andra ”tjejiga” nyheter jämfört med originalbilen är rosamålade bromsok, rosa detaljer med Hello Kitty i motorrummet, rosa reflexväst och P-skiva samt ett litet verktygsset i – rosa.

 Vad man mer gjort med bilen är att ge Eos Girlz Style pedalställ och växelspak hämtade från Golf GTI, tryckt ditt en Sport-knapp som förändrar gasresponsen, en PushToPass-knapp för snabba omkörningar samt två mätare som visar laddtryck och oljetemperatur.

 MR Racing har också sänkt fjädringen med 50 millimeter samt försett motorn med en effektbok som tillsammans med det grövre avgassystemet med fyra ändrör ger bilen 28 extra hästkrafter och 50 nya, friska newtonmeter. Eftersom det är TSI-motorn på 1,4 liter som ruvar under huven är det nu 188 hästkrafter och 290 newtonmeter som gäller.

 Tyvärr berättar inte MR Racing för oss vad det rosa trim- och stylingpaketet kostar, men i och med antalet Swarovski-kristaller borde det vara en hyfsad slant.

 Nå, vad säger du som tjej om Volkswagen Eos Girlz Style? Något för dig?