Foto: Volkswagen AG / Verwendung fuer Pressezwecke honor

Volkswagens dröm-Golf med 503 hk och 0-100 km/h på 3,6 sekunder

En VR6-maskin på 503 hästkrafter ger Volkswagen GTI Supersport Vision Gran Turismo hissnande prestanda för att vara en Golf. Vad sägs om 0-100 km/h på 3,6 sekunder och toppfart över 300 km/h.

https://youtu.be/7alQM2SKl7U

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

En ny GTI-version av Volkswagen Golf i tredörrarsutförande har presenterats. Förutom vad som sägs vara en aerodynamiskt fulländad kaross är bilen försedd med fyrhjulsdrift och en sjuväxlad DSG-dubbelkopplingslåda. Under huven sitter en TSI-bensinmotor av VR6-typ, det vill säga med mindre vinkel mellan cylinderbankarna än en normal V-motor. De sex närliggande cylindrarna levererar totalt 503 hästkrafter och 665 newtonmeter vilket räcker till att ge bilen supersportbilsprestanda. 0-100 km/h går på 3,6 sekunder och toppfarten anges till över 300 km/h.

Foto: Volkswagen AG / Verwendung fuer Pressezwecke honor

Volkswagen har jobbat hårt för att få en så låg tyngdpunkt som möjligt på den 1 258 kg tunga super-Golfen. Det betyder 2,5 kg per hästkrafter.

Tyvärr är allt bara en dröm. Volkswagen GTI Supersport Vision Gran Turismo är, precis som namnet avslöjar, en bil som endast går att köra i ettornas och nollornas värld, det vill säga i Gran Turismo 6 på spelkonsolen Playstation 3.