Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

”Volvo är världens bästa tysktillverkade bil i USA”

Inte många rätt, men likväl en väldigt rolig film som visar att en gammal seglivad Volvo sällan backar för något.

Volvo best cars in the world Publicerat av Tavis Jimmy Simpson den 9 oktober 2016

I förra veckan drog orkanen Matthew in över North Carolina med översvämningen som följd. Tavis Jimmy Simpson och hans kompis ville rädda några hundar och för att ta sig till de fyrbenta liven var de tvungna att korsa väldigt djupt vatten som låg över vägen. Till sin hjälp hade de varken en monstertruck eller ett amfibiefordon. De hade i stället en gammal, sliten Volvo S40 av första generation.

I filmen demonstrerar de bilens utmärkta vadaregenskaper. Inte för en sekund hackar bilen trots midjedjupt vatten som når upp mot huvkanten. Vid sidan om Volvons terrängegenskaper får vi även höra långa utläggningar om hur bra Volvo är, faktiskt så bra att den av killarna anses vara ”en av världens bästa bilar i USA” och att den är ”tysktillverkad”.

Nu är den ju faktiskt inte tysktillverkad som vi alla vet. Den är heller inte svensktillverkad i ordets rätta bemärkelse. Volvo S40 generation ett tillverkades som bekant i Nederländerna och var besläktad med Mitsubishi Carisma som den delade många komponenter med. Kommer du förresten ihåg att Volvo först hade tänkt ge S40 beteckningen S4? Det gillade inte Audi och Volvo tvingades lägga på en nolla.

Första generationen Volvo S40 är tydligen en riktig tuffing, men speciellt ofta ser man den inte på svenska vägar längre.Första generationen Volvo S40 är tydligen en riktig tuffing, men speciellt ofta ser man den inte på svenska vägar längre.Första generationen Volvo S40 är tydligen en riktig tuffing, men speciellt ofta ser man den inte på svenska vägar längre.
Första generationen Volvo S40 är tydligen en riktig tuffing, men speciellt ofta ser man den inte på svenska vägar längre.