Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo-lastbil blåser omkull – krossar polisbil

Hårda vindar är inte att leka med om man kör lätta eller höga fordon. Det fick en förare till en Volvo-lastbil erfara den tuffa vägen när hans ekipage plattade till en polisbil.

https://youtu.be/C-xZpQsQ_nU

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Ibland blåser det så kraftigt att vissa fordonstyper förbjuds att köra vissa sträckor. I Sverige händer det titt som tätt att exempelvis släpvagnar och lastbilar inte får köra på Öresundsbron som är en extra utsatt vägsträcka. Men det behöver inte vara en bro för att vissa fordon ska vara utsatta för hårt väder och vindar. Det är filmen ovan ett exempel på.

Häromdagen spärrade Wyomings motorvägspatrull av en vägsträcka i USA på grund av vindar på över 31 meter per sekund. Avspärrningen gällde lätta fordon och lastbilar. Polisen var redan ute på ett ärende då två lastbilar hade blåst omkull. En tredje lastbil vars chaufför inte tog hänsyn till avspärrningen körde in på vägsträckan. Det skulle han aldrig ha gjort.

För just när lastbilen kom i höjd med en polisbil tog vinden tag i ekipaget och tippade det – rakt över polisbilen. Det hela filmades av en kamera ombord på en annan polisbil.

Som tur var befann sig inte poliserna i bilen vid tillfället för olyckan.

Polisen har släppt filmen för att belysa hur viktigt det är att trafikanter följer varningar om hård vind och respekterar avstängda vägsträckor. För bara några veckor sedan var det ytterligare en lastbil i Wyoming som blåste över en annan polisbil. Den gång skadade sig en poliskonstapel, dock lindrigt.