Volvo presenterar ny coupé – kräver inget körkort

Många har skrikit efter en ny Volvo-coupé i flera år. Äntligen har Volvo lyssnat och presenterar denna lilla coupémodell som faktiskt inte kräver körkort för att framföra.

Sedan C70 lades ned har Volvo inte haft en riktigt coupé i sitt sortiment. Men de har nosat på coupégenren i form av konceptbilar, inte minst med Volvo Concept Coupé som för några år sedan fick många att hoppas. Någon ny coupémodell har tyvärr inte dykt upp – förrän nu, äntligen!

Helt oförberedda på denna nyhet har vi nu noterat att Volvo släppt en film som visar upp märkets minsta coupémodell genom tiderna. Slanka och graciösa linjer kan vi skymta, liksom ”Tors hammare” och LED-bakljus med lite julgranskänsla. Allt är dock inte bara utseende, Volvo meddelar nämligen att nya coupémodellen inte kräver att föraren har något körkort. Att Volvo satsar på självkörande bilar vet vi, men att de skulle vara så snabba med lanseringen av en autonom bil trodde vi inte.

Och det gör de heller inte, bilen är inte autonom trots att körkort inte är ett krav för att framföra den linjesköna Volvo-coupén. Det handlar om något helt annan i stället. Ta nu en titt på bilderna och filmen nedan.

https://youtu.be/mIBXlZ2xuLo