Volvo V40 av Heico Sportiv – första bilderna

Tyska trimfirman Heico Sportiv visar upp sin trimmade Volvo V40 som får kjolpaket i kolfiber och massor med dieselhästkrafter i en kommande långloppsversion.

Det här är de första bilderna på Heico Sportivs Volvo V40 som visades upp på bilsalongen i Leipzig. Som teknikensvarld.se tidigare kunnat skriva om så kommer ett trimpaket till T5 som får upp effekten från 254 till 266 hästkrafter, men det är inte det enda Heico Sportiv har på lut till Volvo V40.

 Utöver T5 planerar man dessutom att uppgradera samtliga motorer i V40-programmet, men vad det betyder i pris och effekt är inte klart. Det som är klart är att man i de olika trimstegen kommer byta avgassystem, upphängning och bromsar mot sportigare diton samt kjolpaket runt om bilen. 

 Kjolpaketet kommer dra på Heico Sportivs långloppsracer som man tagit fram med grund i V40 D3 som modifierats till att drivas på biodiesel med 300 hästkrafter och 600 newtonmeter. Paketet ger en lägre framspoiler, diffuser bak och bredare hjulhus, allt i kolfiber. Bilen kommer med sin stora bakvinge att delta i nästa års upplaga av Nürburgring 24-timmars.

 Heico Sportivs stylingpaket kommer börja säljas i september i år.