Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo V40 officiellt Heico Sportiv-trimmad

Officiella tyska Volvo-trimmarna Heico Sportiv visar nu för första gången ordentliga bilder på sin version av Volvo V40 och berättar dessutom lite om trimmet.

I maj skruvade Heico Sportiv upp förväntningarna när de skickade ut de första skisserna på Volvo V40 som de anser att den ska se ut. Månaden senare kom de första bilderna men de var av sämre kvalitet och liten storlek.

 I dag går de ut officiellt med första information om ”Volvo V40 by Heico Sportiv” och lite fler bilder med bättre skärpa. I pressmaterialet kan vi läsa att de anställda på den tyska trimfirman har gillat att individualisera V40 då den redan har en så attraktiv formgivning och dynamiska köregenskaper. De säger sig nu ha vässat bilen och fulländat den för kundernas behov.

 De trim som man nu presenterar är de för dieselmotorerna D2, D3 och D4. Sistnämnda har i originalutförande 177 hästkrafter och 400 newtonmeter men efter Heico Sportivs handpåläggning ger den 195 hästkrafter och 480 newtonmeter. Det kapar accelerationstiden 0-100 km/h med ungefär en sekund vilket skulle innebära omkring 7,6 sekunder för manuellt växlade bilar och omkring 7,3 sekunder för bilar med Geartronic-automatlåda. Tack vare trimmet ökar toppfarten med cirka 10 km/h.

 Man har inte åstadkommit effekt- och vridmomentshöjningen genom att pilla i bilens originalstyrenhet. Den har man låtit vara. I stället har man monterat en extra styrenhet som jobbar parallellt med originalstyrenheten och fungerar som en ”extrahjärna”.

 Vad gäller bensinmotorerna T3, T4 och T5 är man inte riktigt klara med utvecklingen. Heico Sportiv lovar att återkomma på den punkten. Men sedan tidigare är trimgraden av T5-motorn känd. 254 hästkrafter blir 266 och 360 newtonmeter blir 364 (plus overboost). Inga jättehopp i siffrorna alltså och 0-100-tiden kapas med några tiondelar från ursprungliga 6,5 sekunder.

 Utseendemässigt har Heico Sportiv gått lugnt tillväga. I fronten märks den något uppdaterade stötfångaren som framhäver vecken som löper upp från spoilern runt varselljusen. Baktill har man uppdaterat stötfångaren med en diffusor i blankpolerad svart plast som hyser de fyra nya ändrören som vardera är 12 gånger 7,4 centimeter. Dessa är svarta invändigt och blankpolerade på utsidan. De är inte bara för syns skull utan sägs också höja ljudupplevelsen.

 Fälgarna som Heico Sportiv erbjuder till V40 är åtta tum breda och antingen 18 eller 19 tum höga. Dessa finns i tre olika färger – silver, grafit eller svart.

 En sänkningssats om 30 millimeter inkluderande sportfjädring finns också för den som vill.

 Interiört finns lite sportiga accessoarer, exempelvis en sportratt med alcantara.

 Den som vill trimma sin Volvo V40 hos Heico Sportiv får, förutom lite extra knuff och lite annat utseende, även fem års garanti på grejorna. I Sverige är SAM Bilmode i Göteborg som är officiell Heico Sportiv-återförsäljare.