Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Bild från blocket.se

Volvo V70 R med matchande husvagn till salu

Har du alltid drömt om att sova i en Volvo? Då kanske detta unika ekipage är något för dig. Du sover nämligen i en Volvo som dras – av en Volvo.

I går skrev vi om en väldigt unik Saab 99 med måsvingedörrar som finns ute på annons på Blocket. I dag är turen kommen till den andra svensken då vi har fått läsartips om en unik Volvo, nämligen en prestandafylld V70 R med matchande ”V70 R”-släp som fungerar som en enklare husvagn.

Dragbilen är en V70 R automat från 2004, det vill säga Volvos värsting på den tiden. Det betyder en kombi innehållandes Volvos älskade raka turbofemma med 300 hästkrafter och 400 newtonmeter (mellan 2004 och 2006 hade automatväxlade bilar endast 350 Nm) i kombination med AWD-fyrhjulsdrift. 0-100 km/h gick på 5,9 sekunder – om bilen var manuellt växlad. Men automatlåda tappade bilen 1,8 sekunder, det tog därmed 7,7 sekunder att nå 100 km/h. Men nog om dragbilen…

Det är nämligen vad som hänger på kroken som är det intressanta och unika här. En V70 från 2007 har kapats och gjorts om till släp/husvagn. Lackerad i samma färg som dragbilen, försedd med samma 20-tumsfälgar och med eget elsystem. Sistnämnda gör att bland annat elhissar och centrallås fortfarande fungerar.

Foto: Bild från blocket.se

Släpets baklucka har blivit av med sin ruta och på insidan sitter en 24 tum stor platt-TV med tillhörande baslåda som underhåller trötta förare och passagerare. Bakluckan är fortfarande öppningsbar, liksom dörrarna. Släpet, som har försetts med R-bromsok trots att det är obromsat, mäter på insidan 220 centimeter på längden och 150 centimeter på bredden. Det går med andra ord utmärkt att slagga två personer i V70 R-husvagnen.

Detta ekipage har vunnit flera utmärkelser på bilutställningar, så är du ute efter en prisbelönt Volvo med vagn kanske du ska slå ett öga på annonsen. 125 000 kronor begär ägaren som nyligen sänkt priset från 150 000 kronor. Det är en bra slant mer än vad andra motsvarande V70 R går för, men så saknar de ju också en matchande husvagn.