Volvo VN780

Volvo VN780 har rejäla bromsar

Tur för föraren av denna Daewoo Matiz att Volvo Lastvagnar bygger fordon med rejäla bromsar och att föraren har koll på vägen.

Olycksfilmer från Ryssland har vi alla sett i överflöd och denna hade kunnat vara en av dem om det inte vore för lastbilsförarens snabba reflexer och de riktigt bra bromsarna. Videon utspelar sig mellan Krasnodar och Novorossiysk, Ryssland, och visar en förare, i vad som ser ut att vara en Daewoo Matiz, som inte har koll på läget och kör ut framför en Volvo VN780 som kommer i full fart.

Tack och lov har föraren av lastbilen full koll på vägen och lyckas i sista sekund få stopp på ekipaget innan föraren av bilen ens verkar ha uppfattat vad som är på gång. Lastbilen, som är en VN780, kan man dock undra vad den gör i Ryssland då modellen byggs i USA och endast säljs för den marknaden. Något som gör det ännu konstigare är att just denna är en Dale Earnhardt Jr Limited Edition som endast tillverkats i 150 exemplar. Dale Earnhardt Jr är en av USA:s mest kända Nascar-förare och denna lastbil byggdes som en hyllning till honom.

Hur som så är det riktigt imponerande att föraren lyckas få stopp på lastbilen på den korta sträckan. Detta lär vara riktigt bra reklam för Volvo Lastvagnar.

https://youtu.be/Vd2KwjLc0bY?width=575&height=353