100419-bmw gtrs3 m3

Vorsteiners feta BMW GTRS3 M3

Tyska stylingfirman Vorsteiner har gjort det igen – tagit fram ett kit till en BMW. Denna gång handlar det inte om något som var och varannan kan applicera på sin M3 Coupé, utan om ett limiterat bodykit som får vanliga M3 att se undernärd ut.

Vad får du om du tar en BMW M3 Coupé och ger den några kartor med ryssfemmor? Då får du Vorsteiners GTRS3 M3, det vill säga ett muskelpaket av sällan skådat slag. I alla fall sett från utsidan för under skalet är har bilen lämnats orörd med sina 420 originalhästar plockade ur V8:an på 4,0 liter. Om man nu förstås inte väljer att ha nya M3 GTS med 450 hästar som grund.

Det Vorsteiner erbjuder i form av detta bodykit, som endast ska levereras i 100 exemplar, är helt ny främre stötfångare i kolfiber med utbyttbar splitter, nya rejält breddare framskärmar, även dessa i kolfiber – så klart. Djupt kjolpaket, bakre breddade skärmar samt bakstötfångare med diffusor – allt i, ja du gissade rätt, lättviktsmaterialet kolfiber. BMW-emblemen i nosen och i aktern ryker också i och med detta utmejslade bodykit och ersätts av Vorsteiners diton i kromat utförande. Hjulen är också utbytta, i detta fall till Vorsteiners sedan tidigare populära V-308-fälgar i smidd aluminium skodda med Michelin Pilot Sport PS2-däck. Fälgarna finns att få i 19- eller 20-tumsutförande.

Om du är en av dem som känner att du bara måste ha ett av dessa kit (om nu inte alla exemplar redan har gått åt) så bör du också välja till de förmodligen ganska dyra tillvalsattiraljerna kolfiberhuv med ventilationshål, kolfiberbaklucka och rostfritt sportavgassystem med fyra ändpipor.

Lyckas du komma över ett av de exemplar Vorsteiner nu bjuder ut till försäljning vågar vi mer eller mindre lova att du blir ensam i kvarteret med en GTRS3 M3, så vad väntar du på? Släng iväg en beställning redan i dag!

https://youtu.be/YSzSWfjIObk?height=347&width=575

Läs mer

Test och provkörningar