Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bedragare försöker lura Mikael Stjerna

När Mikael Stjerna skulle sälja sin Mercedes E 250 kombi lade han upp en annons på blocket. Efter ett par dagar blev han uppringd av en man som påstod sig vara bilförmedlare. Redan där ringde varningsklockorna för Mikael, men eftersom att han skriver om just sådant här så gick han med på att träffa mannen.

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=702&player=sp&part_id=117602&addons=111&time=0&disable_sharing=false

Att bilen som står vi Sveavägen sedan är en Mercedes C-klass och inte en E-klass, det bryr sig inte bedragaren om. Han verkar över huvud taget inte komma ihåg vad han hade ringt på för bil från början. 

Efter en lång konversation om avtalet där bedragaren många gånger poängterar hur viktigt det är att Mikael förstår att ingen av dem kan ångra sig efter att han tagit bilen avslöjar vi att Mikael kommer från Teknikens Värld och att bedragaren blir filmad. Dessutom konfronterar Mikael honom med hans tidigare straffregister. Men att han tidigare varit straffad, det tycker han inte spelar någon roll. Han lever på att förmedla bilar, och har många nöjda kunder.

Den här gången fick bedragaren inte bilen, men var försiktig om någon erbjuder sig att sälja bilen åt dig. Över huvud taget ska du inte låta privatpersoner göra det om du inte vet precis vem de är, utan om du vill ha en bilförmedlare ska du alltid vända dig till de större företagen, såsom KVD, Bilförmedlingen, Netbil etc.

Hela artikeln går att läsa i Teknikens Värld 10/2016.