Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Wiesmann Roadster MF5 Black Bat
Wiesmann Roadster MF5 Black Bat
Wiesmann Roadster MF5 Black Bat
Wiesmann Roadster MF5 Black Bat

Wiesmann Roadster MF5 Black Bat – allt annat än matt

Tyska biltillverkaren Wiesmann bygger omtyckta sportvagnar som kännetecknas av låg vikt och hög effekt. Men bra kan bli bättre, som i fallet med Black Bat där Roadster MF5 har mattsvartfolierats och fått toppfarten uppskruvad till Ferrari-nivå.

Tycker du att din Wiesmann Roadster MF5 med gamla M5-V10:an känns lite väl mycket dussinbil (det finns ju 30 tillverkade så vi har förståelse för om du känner så) så har vi botemedlet till dig här.

 Du lämnar in din bil till tyska folieringsfirman Schwabenfolia som förvandlar din bil till en Black Bat genom att förse den med mattsvart folie för att därefter låta schweiziska trimfirman Dähler sätta tänderna i fem liter stora V10:an.

 Hur mycket kalaset går på vet vi inte, men har du råd med en Wiesmann har du troligtvis råd med kuren som bland mycket annat innehåller följande:

Mattsvart Schwabenfolia-foliering av kaross, motorrum och bagageutrymme.

Färgmatchande 20 tum stora BBS F1-fälgar som är 10 tum breda fram och 11,5 tum bak och skodda med 285 millimeter breda däck fram och 325 millimeter bak.

En relief på förarsidans dörrkarm föreställande Nürburgrings nordslinga.

Alla Wiesmann-emblem på bilen utbytta till motsvarande fast i blank krom.

Av Dähler effektoptimerad V10-motor med nytt insug- och avgassystem som höjer effekten från 507 hästkrafter till 600 jämnt.

Nya bromsar från Brembo med hålborrade skivor mäter 380 millimeter i diameter både bak och fram. Sex kolvar fram, fyra bak.

Toppfart på 321 km/h, tio mer än original.

0-100 km/h på 3,5 sekunder (3,9 original) och 0-200 km/h på under tio sekunder (för jämförelsens skull: nya M5 gör 0-200 km/h på 13 sekunder).

En fladdermus bak på bilen och Dählers logotyp på framskärmarna.

Dessutom är det rätt fräckt att på frågan ”Vad har du för bil?” kunna svara ”En Black Bat”.