Will Ferrells reklam för Dodge Durango en succé

Det är inte alla som tycker att Ron Burgundys (Will Ferrell) reklamfilmer för Dodge Durango är roliga. Dodge kan dock skratta gott då försäljningen av Durango har ökat med 59 procent sedan filmerna började visas.

Ska man göra reklam för en stor amerikansk suv med Hemi-V8 så ska man tydligen anlita ett fiktivt nyhetsankare. Dodges nya serie reklamfilmer för Durango har nämligen blivit en succé. Ni som har sett komedin Anchorman från 2004 vet vem Ron Burgundy är, för er andra kan vi berätta att han är San Diegos ledande lokala nyhetsankare under 1970-talet och bäst på i stort sett det mesta.

 Reklamfilmerna där Ron Burgundy, spelad av Will Ferrell, har setts drygt sju miljoner gånger på youtube och Chrysler har noterat en försäljningsökning på elva procent sedan filmerna började visas i början av oktober. Försäljningen av den numera två år gamla Durango ökade med 59 procent i oktober jämfört med samma månad i fjol. Kuriosa: Dodge har inte betalat Ferrell för reklamjobbet eftersom filmerna även innebär reklam för den kommande filmen Anchorman 2.

 Om ni, liksom vi, inte riktigt kan få nog av de korta reklamfilmerna rekommenderar vi att bokmärka Dodges youtube-kanal, Ferrell har spelat in totalt 70 filmer som kommer att publiceras i en strid ström framöver.

https://youtu.be/OE8CefgHyzY?width=575&height=353https://youtu.be/SC_Up3zrKjE?width=575&height=353https://youtu.be/-rZt__IfFSo?width=575&height=353