Zlatan släpptes in i Volvos allra hemligaste

Volvo och Zlatan Ibrahimovic släpper inte taget om varandra. I går fick den svenska fotbollsstjärnan en unik inblick bakom kulisserna hos den svenska biltillverkaren när han besökte Torslanda i Göteborg.

I januari 2014 skrev vi om att Volvo Cars värvat en stjärnspelare av rang, nämligen Zlatan Ibrahimovic, mest känd för att ha spelat i Malmö FF. De båda blev snabbt samspelta och visade upp en offensiv som Volvo själva tidigare knappt skådat. Deras första gemensamma reklamfilm fick svenskarna att springa man ur huse för att köpa XC70. Därefter har det rullat på och den svenska anfallsduon håller fortfarande ihop.

Det visade sig inte minst i går då Zlatan kom på besök hos Volvo i fabriken i Torslanda. Anledningen till besöket var ett nytt fotbollsstipendium som instiftats av Volvo Cars i samarbete med Svenska Fotbollförbundet (SvFF). Stipendiet går under namnet ”Number 10”, det vill säga det nummer Zlatan numera har i Manchester United efter att Wayne Rooney lämnat för Everton.

Volvo beskriver stipendiet som följer: ”Med Zlatan som beskyddare kommer stipendiet att delas ut till människor som arbetar för att främja svensk fotbolls värderingar jämlikhet, mångfald och lagarbete.”

Men Zlatan var inte hos Volvo i Göteborg enbart för att höra och tala om ett nytt stipendium samt berätta om statusen på sitt skadade knä.

Han fick dessutom se in bakom kulisserna, ta del av Volvos kommande modeller och framtida tekniker som Volvo hemlighåller i sitt designcenter. Det är få förunnat att få se bakom dessa lyckta dörrar.

Det var stor uppståndelse bland Volvos medarbetare när Zlatan Ibrahimovic besökte fabriken i Torslanda.
En tur i fabriken med Volvos populära Blå Tåget hanns med vid Zlatans besök.