Volvo S60 TTA

Officiell – Volvos TTA-racer

Här är den första bilden på Volvos tävlingsbil till Elitserien i Racing. Tillsammans med Volvo Polestar Racing och Volvo Polestar Performance kommer Volvo tävla med fyra bilar säsongen 2012.

Om drygt tre månader går startskottet för TTA och elitserien i racing på Karlskoga Motorstadion. Då, den 12 maj, kommer bland annat fyra bilar med Volvo-märke i fronten och en kaross som bygger på Volvo S60 runt enhetsbilen stå på startfältet. 

 –Vi har haft ett stort tryck på oss från många nyfikna Volvo-entusiaster i och med att det är en ny serie och ny tävlingsbil. Därför valde vi att släppa bilderna nu. Våra slutgiltiga teamfärger avslöjar vi vid ett senare datum men så här blir vår S60 i tävlingsutförande, säger Alexander Murdzevski Schedvin, kommersiell chef vid Volvos motosportsavdelning. 

 Tre av bilarna kommer att rattas av Thed Björk, Fredrik Ekblom och Robert Dahlgren. Den fjärde bilen står än så länge utan förare men enligt Volvos motorsportschef Derek Crabb brinner det inte i knutarna med att hitta honom eller henne.

 – Vi för dialog med tre förare men vi har andra saker som brådskar mer. Polestar och TTA sluttestar bilarna samtidigt som vi arbetar med hybridsystemen, producerar kolfiberkarosserna och grundkalibrerar aerodynamiken i vår vindtunnel. 

 Måtten kommer precis som på de andra TTA-bilarna vara:

 

Längd
: 4700 millimeter

 Bredd: 1970 millimeter

 Höjd: 1205 millimeter

 Hjulbas: 2750 millimeter

 Spårvidd fram: 1660 millimeter

 Spårvidd bak: 1630 millimeter

 Hjulupphängning: Dubbla länkarmar, trevägsdämpare

 Kaross: Kolfiber, fyradörrars sedan

 Motorkonfiguration: V6 med hybridsystem

 Drivning: Bakhjulsdrift

 Effekt: 420 hästkrafter

 Växellåda: Sexväxlad sekventiell låda med paddlar på ratten

 Hybridsystem: Kinetic Energy Recovery System KERS

 Bakvinge: 1600 millimeter bred, 300 millimeter djup

 Bromsar fram: 4-kolvsok, 370 millimeter ventilerade skivor

 Bromsar bak: 4-kolvsok, 360 millimeter ventilerade skivor

 Fälg: 18 tum, centrummutter

 Däck fram: 260/660-18

 Däck bak: 280/660-18