Peugeot 205 GTI visar att reklam var bättre förr

Det fanns en tid då inte datortekniken gjorde allt möjligt på film, en tid då allt som syntes på filmen också var tvunget att ske på riktigt, på ett sätt eller annat. Denna reklam, med James Bond, bombplan och Peugeot 205 GTI, visar att det kanske trots allt var bättre förr. Se filmen här!

Huruvida det var bättre förr är något som stötts och blötts länge. Svaret på spörsmålet är troligen varken ett rakt ja eller ett rakt nej. En sak är dock säker, att även om det säkert ofta innebär mycket jobb så har dagens datorteknik gjort att det som syns på film inte nödvändigtvis behöver ske i verkligheten. Det fanns en tid då det inte var så. Då varje bildruta på ett sätt eller annat var tvungen att avspegla ett verkligt skeende, någotsånär i alla fall.

Denna reklamfilm är fransk och från 1980-talet. Innan datorteknikens intåg med andra ord. Huvudpersonen är James Bond, och hans åkdon är (självklart?) en Peugeot 205 GTI. Riktigt vad uppdraget är framgår inte (någon som är bra på franska kanske kan förstå mer), men det är fallskärmar, bombplan och explosioner. Tillsammans bevisar det att det kanske, i alla fall i vissa avseenden, var bättre förr? Se filmen nedan.

https://youtu.be/F4yOLH9IpTE?width=575&height=353