Foto: MF/Mediaempire

Porsche GT3 Cup Challenge går med TTA 2012

Porsche GT3 Cup Challenge ansluter till utbrytargruppen TTA för säsongen 2012 och blir därmed den femte supportklassen till mästerskapet.

Mästerskapet kommer gå med samtliga åtta TTA-tävlingshelger med start på Karlskoga-banan i maj och final i Göteborg i september.

–Vi ser fram emot att vara med och utveckla GT3 Cup Challenge. Mästerskapet får en bra grund i TTA och passar mycket väl tillsammans med GT-racingen i Swedish GT, säger Christian Dahl, representant för TTA.

I GT3 Cup Challenge är Porsche 911 GT3 Cup-bilar till och med årsmodell 2012 tillåtna och bilarna kan även delta i Swedish GT.Förarna i GT3 Cup Challenge får möjligheten att dubblera med Swedish GT under sex av årets tävlingshelger, en attraktiv kombination för förare där de både kan köra sprint- och långdistans-tävlingar.

Porsche GT3 Cup Challenge kommer även att vara öppet för äldre Cup-bilar, som 996-modellen, vid fem tävlingstillfällen som även går tillsammans med mästerskapet SSK.

Frågan är vad detta betyder för Carrera Cup, som ska köra tillsammans med STCC. Det står redan nu klart att fjolårets tre bästa, Robin Rydholm, Johan Kristoffersson och Linus Ohlson, lämnar mästerskapet.