Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mikael Lindblom/Nya Wermlands-Tidningen

Prins Carl Philip kör Swedish GT med "Flash"

Tillsammans med Jan ”Flash” Nilsson kommer prins Carl Philip köra en BMW M3 GT4 i årets säsong av TTA –elitserien i racing. Prinsen: ”Det ska bli kul att tävla med 'Flash'.”

Jan ”Flash” Nilsson gick tidigare i maj ut med att han inte tänker delta i huvudklassen i TTA. I stället kommer han köra i par med prins Carl Philip. 

 – När jag sa paus menade jag en paus från elitracingen, men när man som jag har tävlat sedan barnsben går det inte att sluta bara sådär. Tidigare har jag coachat prins Carl Philip från sidan av banan, nu ska vi köra tillsammans och det ser jag fram emot, säger Jan ”Flash” Nilsson i ett pressmeddelande.

 Klassen Swedish GT är en supportklass till elitserien i racing. Prinsen och ”Flash” kommer delta i GTB-klassen i sin BMW M3 GT4. Tävlingen är på 60 minuter och kräver ett förarbyte, varför man måste vara två förare. 

 –Det ska bli kul att med ”Flash”. Vi har varit teamkompisar förut, men nu ska vi köra tillsammans och det är ännu roligare. Sedan är det mycket som är nytt för årets säsong, men målet är väl alltid att vinna, säger prins Carl Philip.

 Den första tävlingen går av stapeln lördag den 12 maj på Karlskoga Motorstadion. 

 Tidsschema Swedish GT

Fredag 11 maj

 11:55-13:15 Test

 Lördag 12 maj

 11:30-11:50 Kval

 16:10-17:10 Tävling