Robert Dahlgren kör Volvo i TTA

Volvo/Polestar Racing har skrivit ett nytt fyraårskontrakt med Robert Dahlgren och kommer att tävla i nystartade Touring Car Team Accociation (TTA) 2012.

– Jag är jätteglad över att förlänga kontraktet med Volvo. Teamet är väldigt professionella och det ska bli mycket spännande att tävla i nya TTA, säger Dahlgren.

Dahlgren har tävlat framgångsrikt för Volvo sedan 2004 med tre SM-silver, 17 segrar, 35 pole position och 39 pallplatser.

– Vi är mycket glada över att förlänga samarbetet med Robert. Han är en väsentlig del av Volvos tävlingsverksamhet med Polestar och vi ser fram emot nya framgångar med honom i TTA 2012, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör för Volvo Personvagnar AB.

Robert Dahlgren stärker upp en redan stark föraruppsättning för Volvo i TTA till nästa säsong i form av Fredrik Ekblom och Thed Björk som är kontrakterade sedan tidigare. Volvo kommer att delta med fyra S60-bilar i TTA och teamet förhandlar nu med flera förare om att fylla den kvarstående platsen.

Norrmannen Tommy Rustad är enligt vad Teknikens Värld erfar en stark kanditat och i vilket fall som helst får Volvo i nystartade TTA ett formidabelt Dream Team.

Vad som sker med Volvos satsning i WTCC nästa säsong är ännu inte offentligt. Robert Dahlgren var ordentligt på G med C30 i de avslutande tävlingarna 2011, men inget beslut är taget om det blir fortsatt tävlande och i så fall i vilken omfattning.