Foto: Mediaempire

Robin Rudholm ersätter ”Flash” i TTA

Robin Rudholm har skrivit kontrakt med Flash Engineering för att tävla i TTA – Elitserien i Racing 2012. Han tar över den plats som Jan ”Flash” Nilsson står över 2012.

– Tråkigt att ”Flash” gör ett uppehåll, men fantastiskt för mig. Jag är otroligt taggad och förberedd att få tävla med Flash Engineering, säger Robin Rudholm som övervägde att inte köra alls i år då hans framgångsrika PR-företag R3 tar mycket tid.

 Men, en sen kväll på Facebook avslöjade han att det kom ett viktigt samtal och det kanske inte var helt avslutat.

 Rudholm tar över platsen från Jan ”Flash” Nilsson som väljer att stå över årets säsong på grund av sina åtaganden med Flash Engineering, Carrera – GT Cup och TTA – Elitserien i Racing. Det skrev vi om i går.

 – Robin är en av Sveriges bästa och mest rutinerade förare, han är van att vinna vilket är viktigt för oss och det känns bra att lämna över min plats till honom, säger ”Flash”.

 32-årige Robin Rudholm har lång erfarenhet av racing med bland annat nordisk och svensk Formel Ford-titel 1999 och tre Porsche Carrera Cup Scandinavia-titlar åren 2004, 2010 och 2011.

 Rudholm kommer att arbeta tillsammans med Flash Engineerings nykontrakterade ingenjör Ulf Karlsson och de båda har jobbat nära tillsammans under de två senaste säsongerna i Carrera Cup.

 – Ulf och jag arbetar väldigt bra tillsammans och jag kan inte tänka mig en bättre ingenjör, säger Rudholm.

 Om mindre än en vecka får Rudholm sin första smak någonsin av Flash Engineerings Saab 9-3 TTA när det första officiella TTA-testet körs på Karlskoga-banan den 2 maj.

 –Det är med respekt som jag tar mig an den här utmaningen. För att lyckas i årets mästerskap måste allt stämma till 100 procent och man måste ligga på topp i allt från inställningar och förberedelser till fysisk kondition. Jag har aldrig varit i så här bra fysisk form, jag har två raka Carrera Cup-titlar i ryggen. Förutsättningarna finns där och jag kommer att ge allt. Min målsättning är toppen och ingenting annat , säger Robin Rudholm.