Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snart dags för trackday – häng med du också

Sensommaren är här, de flesta har börjat jobba och livet börjar sakta återgå till det normala. Skönt då att vi har höstens glädjepiller att se fram emot. Trackday!

Söndagen den 2 oktober är det dags, då arrangerar vi årets andra trackday på Mantorp Park för er kära läsare och vi gör det tillsammans med Audi och Öhlins. För dig som aldrig har varit på en av Teknikens Världs trackdays, låt oss göra en snabb resumé. Det hela började genom påtryckning från läsekretsen – ni ville göra saker tillsammans med oss på redaktionen. ”Kul!”, tänkte vi och drog i gång en massa roligheter där våra trackdays varit ett återkommande faktum varje vår och höst sedan typ… 12 år sedan (bortsett från våren 2020, pandemin liksom). Enkelt uttryckt innebär det att du kommer till racerbanan Mantorp Park med din egen helt vanliga, eller ovanliga, bil. Under fyra körpass får du sedan köra för allt vad tygen håller. Eller så snabbt som du vågar eller kan köra. 

Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Vi gör vad vi kan för att hjälpa dig under trackday och jag lovar, vi kommer garanterat att se till att du har roligt. Kanske till och med lär du dig något på kuppen. De flesta brukar göra det, för erfarenheten säger att ingen förare är fullärd. Någonsin. 

Första varven för en novis kan bli en sanslös ögonöppnare – på ett bra sätt. Det kommer vara lite fjärilar i magen, men låt mig säga så här. Vi har deltagare som har kört på bana i decennier och det är en av anledningarna till att man fortsätter – spänningen. En annan anledning är att skapa sig möjligheten att testa sina och bilens gränser tillsammans. Leta sig igenom spårvalen, hitta bromspunkterna och framför allt – lyckas bli bättre på att sy ihop körningen och bli ett med bilen.

Tillsammans med Audi och Öhlins har vi byggt upp dessa halvdagarsevent till att bli något extremt välbesökt och uppskattat. Det är klart vi är stolta och glada över det, men det hade aldrig blivit något alls utan er kära läsare. Utan er drivkraft att få använda era bilar och utvecklas tillsammans med dem samt det viktigaste av allt – att ha roligt tillsammans med sin bil. Dessutom tillsammans med andra deltagare som har precis samma inställning till livet.

Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Kort sagt, det har blivit hög tid att boka din plats inför höstens trackday. Hösten må ligga på lur borta vid horisonten, men under vår trackday på Mantorp Park blir det högtryck. Så blir det alltid, för att det är så förbannat kul!