Stefan Söderberg klar för TTA

Stefan Söderberg kör för Brovallen Design i TTA 2012. Därmed är ytterligare en förare klar för utbrytarserien från STCC. Tidigare i dag berättade vi om Robert Dahlgren och Volvo.

Stefan Söderberg från Gävle har hållit upp med racing under två säsonger.Senast körde han i Porsche Carrera Cup, med en andraplats 2008 som bästa resultat.2003 blev han sexa i brittiska Formel Renault-serien. Det året vanns serien av Lewis Hamilton.2006 växlade han över till standardbilar och efter två års uppehåll blir det nu comeback i den nya svenska serien i banracing.

De två senaste åren har han drivit ett eget företag inom lackeringsbranschen men nu blir det en hundraprocentig satsning på racing.

Teamägaren Tobias Johansson är nöjd över att knyta upp Stefan Söderberg till Brovallen Design.

– Jag har ju följt Stefans karriär och han är en riktig kvalspecialist. Han har stor erfarenhet från enhetsklasser och formelbilar och TTA-bilen har större likheter med en formelbil jämfört med till exempel en Porsche, säger Johansson.

– Inom en snar framtid släpper vi nästa namn, säger Tobias Johansson, som enligt rykten har fått en biltillverkare som inte tidigare kört racing i Sverige att gå med.

Fakta Stefan Söderberg

Född: 1 mars 1984

 Civilstånd: Singel

 Yrke: Racerförare

 Bor: Gävle

 Klubb: Sandviken MK

 Främsta meriter: Sexa i brittiska Formel Renault 2003. Tvåa i Porsche Carrera Cup 2008