Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stort TTA-test på Karlskogabanan

23 juniorer och mästare är uttagna till TTA Junior Program där de kommer att få testa TTA-bil på Karlskoga Motorstadion.

Förarna kommer främst från supportklasserna till årets TTA – Elitserien i Racing där samtliga mästare är representerade samt en förare extra per klass. Kungliga Automobil Klubben har dessutom valt ut tre förare som kommer att delta i testet. 

Volvo Polestar Racing, Flash Engineering, WestCoast Racing och Brovallen Design kommer att vara på plats med TTA-bilar, TTA-förare och ingenjörer som ska guida och vägleda förarna ur TTA Junior Program under testdagen. Nykorade mästaren Fredrik Ekblom och fyrfaldige SM-mästaren Richard Göransson kommer bland annat att vara på plats. 

– Förarna kommer att genomgå ett gediget program där själva körningen bara är en del. De kommer noggrant att få gå igenom körningen med TTA-stallens ingenjörer och träffa TTA-förarna samt stallcheferna, säger Thomas Johansson, TTA. 

Trofeo Abarth och Radical-organisationen kommer att finnas på plats under dagen för den ännu yngre generationen av förare. Här kommer nio förare från gokart-sm att få prova på instegsklasserna till TTA – Elitserien i Racing. En av dessa förare är Philip Forsman, mästaren i gokartklassen KZ2, som med sin ålder och erfarenhet kommer att få testa TTA-bil istället. 

Testet körs på söndag den sjunde oktober. 

 Förare i TTA – Junior Program 2012 

 Carrera – GT Cup 

Roar Lindland 

Johan Löfqvist 

Erik Jonsson 

Radical 

Simon Hultén 

Jesper Westerholm 

Daniel Röjsel 

Abarth

 Niklas Lilja 

Viktor Ljungdahl 

Swedish GT 

Fredrik Lestrup

 Martin Nelson

 Chris Midmark

 KAK

 Timmy Hansen

 Oscar Palm

 Gustav Rickhamre

 Gokart-SM

 Philip Forsman

 Kartingförare för test av Abarth och Radical

 KF3

 Philip Hall

 Max Sjölander

 Anton Haaga

 KF2 

Hannes Nilsson

 Brandon Nilsson

 Erik Stillman

 KZ2

 Joel Johansson

 Freddie Carlsson